ο οργανοποιός

Ο Αναστάσιος Κουμαρτζής είναι αυτοδίδακτος μουσικός (πλήθος έγχορδων οργάνων και πιάνο), διδάσκει μουσική σε νεαρά παιδιά, έχει δημιουργήσει και συντονίσει πλήθος νεανικών μουσικών σχημάτων (Ευρωμελωδοί και Ευρωμελωδάκια από το 2007) και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού.
Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εξασκεί μέχρι σήμερα το επάγγελμα του κτηνιάτρου στο νομό Κιλκίς. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Περιστερίδου (πρόεδρο του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού και μέλος της χορωδίας του συλλόγου), με την οποία έχει τρία παιδιά: τον Ιορδάνη Κουμαρτζή (γνωστό μπασίστα στη Θεσσαλονίκη με σπουδές στο Λονδίνο), τον Νικόλαο Κουμαρτζή (κινείται στον χώρο των εκδόσεων) και τον νεαρό Θεόδωρο Κουμαρτζή (φοιτητής Πληροφορικής και αυτοδίδακτος οργανοπαίχτης εγχόρδων).
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με την κατασκευή μουσικών παραδοσιακών οργάνων, έχοντας παράγει τα τελευταία 2 έτη μερικά όργανα εξαιρετικού ήχου. Παράλληλα, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Το Σκαφτό Μπαγλαμαδάκι όπου εξηγεί την τεχνική και την επιστήμη πίσω από την κατασκευή μουσικών οργάνων.

Σήμερα ζει, εργάζεται και κατασκευάζει όργανα με μεράκι και αγνή αγάπη για τη μουσική στον Ευρωπό του νομού Κιλκίς, όπου διδάσκει αφιλοκερδώς μουσική σε νεαρούς μελλοντικούς καλλιτέχνες.